Tinuta de zi - cum sa o compui pentru a te asigura ca nu dai gres? | Advrs Romania

Tinuta de zi - cum sa o compui pentru a te asigura ca nu dai gres?

Una dintre tradiționalele probleme pentru majoritatea persoanelor: dulapul este plin de haine, dar nu ai cu ce să te îmbraci. Ținuta de zi reprezintă acel outfit pe care îl porți de-a lungul zilei - la job, la o cafenea, când ieși la plimbare. Din moment ce vei purta hainele acestea pentru multe ore, trebuie să le alegi cu atenție, în special dacă ai plănuit vreun eveniment mai aparte în acea zi. 

 

Cuprins

 1. Care sunt caracteristicile unei ținute de zi?
 2. Care sunt principalele articole vestimentare pentru a compune ținute de zi pentru femei?
 3. Care sunt principalele articole vestimentare pentru a compune ținute de zi cu zi pentru bărbați?
 4. Unde sunt permise ținutele de zi cu blugi?

1. Care sunt caracteristicile unei ținute de zi?

Ideea principală din spatele acestei ținute este faptul că trebuie să se potrivească activităților pe care le vei face (nu te vei îmbrăca office dacă ieși la film cu prietenii). Mai mult decât atât, hainele trebuie să fie comode, lejere, să îți permită să te miști în voie și să nu îți provoace dureri de picioare (în cazul pantofilor).

 

Ținutele de zi pot fi:

 

 • elegante
 • office
 • casual
 • sporty-chic
 • boho
 • minimaliste
 • orice alt stil vestimentar te caracterizează
  Articole vestimentare potrivite pentru o ținută de zi

  Principala regulă pentru o ținută de zi corectă? Nu alege articole vestimentare cu multe aplicații (paiete, sclipici). De asemenea, evită accesorizarea excesivă, mai ales atunci când compui ținute office sau casual. Ai nevoie doar de câteva accesorii de calitate care să îți completeze ținuta.


  Evident, dacă urmează o ședință importantă la job, nu este recomandat să te prezinți într-un outfit de inspirație sporty-casual, ci unul office.

Ținuta de zi pentru job, stilul officeȚinuta de zi pentru job, stilul office1

2. Care sunt principalele articole vestimentare pentru a compune ținute de zi pentru femei?

 • Blugii din denim
 • Pot fi de orice culoare vrei, însă, este indicat să ai măcar o pereche clasică de jeanși albaștri și o pereche de jeanși negri. De ce? Pentru că vor fi întotdeauna o opțiune perfectă pentru momentele în care nu ai idee cu ce să te îmbraci și ți se pare că nimic nu se potrivește cu nimic. 

  Ținuta de zi pentru job, stilul office1
  Blugii, un articol vestimentar de bază pentru o ținută de zi1Blugii, un articol vestimentar de bază pentru o ținută de zi
 • Tricourile
 • La fel ca blugii, și acestea pot fi de orice culoare vrei. Alege tricouri de calitate (precum tricourile de la noi în shop), care să reziste în timp și să nu se decoloreze după doar câteva spălări. Poți avea 2-3 tricouri simple (negre, albe sau gri), care, din nou, vor fi acolo în momentul în care nu ai inspirație pentru a compune un outfit mai complex. Însă, pentru a-ți exprima mai bine personalitatea, e un must să ai în garderobă și tricouri inscripționate cu mesaje.

  Tricourile, articole vestimentare de bază pentru o ținută de zi4Tricourile, articole vestimentare de bază pentru o ținută de zi4
 • Sacoul
 • Optează pentru un croi care te pune în valoare, care ți se potrivește perfect. Este unul dintre articolele în care merită să investești, deoarece îl poți purta în nenumărate contexte și pentru mult timp.

   

  Alege o culoare care să se potrivească cu restul elementelor din garderobă și, după ce te-ai asigurat că ai un sacou „de bază”, poți investi în unele care să se potrivească mai bine cu personalitatea ta din punct de vedere cromatic (sacouri roz, galbene, verzi etc).

  Sacoul, un articol vestimentar de baza pentru o tinuta de zi
 • Bluzele 
 • Pentru zilele mai friguroase, bluzele sunt opțiunea perfectă dacă nu vrei să îți bați capul cu un layering elaborat. Ele se combină frumos cu blugii și cu sacourile și poți realiza o ținută de zi cu bun gust în doar câteva secunde. 

  Bluzele, un articol vestimentar de bază pentru o ținută de zi1Bluzele, un articol vestimentar de bază pentru o ținută de zi3
 • Cămășile
 • Trebuie să investești în câteva cămăși de bună calitate. Probabil știi deja cât de importantă este o cămașă albă în garderoba ta. Este un articol extrem de versatil, integrându-se perfect atât în ținutele office, cât și în cele mai casual (dacă lași cămașa scoasă din pantaloni, dacă o asortezi cu blugi și o pereche de sneakerși).

  Cămașa, un articol vestimentar de bază pentru o ținută de zi1

  3. Care sunt principalele articole vestimentare pentru a compune ținute de zi cu zi pentru bărbați?

  Principalele articole vestimentare pentru o ținută de zi pentru bărbați sunt aceleași ca cele enumerate mai sus. Evident, pentru o ținută mai office bărbații vor aborda o cămașă și niște pantaloni potriviți, iar pentru o ieșire cu prietenii, tricoul și jeanșii vor face echipă perfectă. 

  Sacoul, un articol vestimentar de baza pentru o tinuta de zi1
  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU SURVIVETRICOU BUMBAC ALBNEGRU EVERYDAY
  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU ROMANIANTRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''BATMAN OLD''
  Cămașa, un articol vestimentar de bază pentru o ținută de ziBluzele, un articol vestimentar de bază pentru o ținută de zi2

  4. Unde sunt permise ținutele de zi cu blugi?

  Locurile în care este permis să porți blugi sunt mai numeroase comparativ cu cele în care nu ar trebui să-i porți. Sunt excluse evenimentele care impun un dress code și multe întâlniri business. 

   

  Cum e cel mai simplu să compui un outfit de zi lejer? Blugi + tricou + sneakerși. Aceste ținute sunt cool, moderne și îți permit să jonglezi cu diverse modele pentru a-ți exprima cât mai autentic personalitatea.

   

  Câteva exemple de încălțări comode potrivite pentru ținuta de zi cu blugi:

  Încălțări potrivite pentru ținutele de zi cu blugi1Încălțări potrivite pentru ținutele de zi cu blugi2
  Încălțări potrivite pentru ținutele de zi cu blugi3Încălțări potrivite pentru ținutele de zi cu blugi4
  Încălțări potrivite pentru ținutele de zi cu blugi5Încălțări potrivite pentru ținutele de zi cu blugi6
  Încălțări potrivite pentru ținutele de zi cu blugi7Încălțări potrivite pentru ținutele de zi cu blugi8

  Pentru o zi lejeră în oraș, poți combina o pereche de jeanși cu un tricou cu mesaj amuzant.

  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''PATRATELE''TRICOU BUMBAC ALBNEGRU MESERIETRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''CUCUMBER''
  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU POWER TO THE MONKEYTRICOU BUMBAC ALBNEGRU NINJATRICOU BUMBAC ALBNEGRU RAT

  Pentru o după-masă reușită în oraș cu prietenii, poți combina perechea preferată de jeanși cu unul dintre următoarele tricouri cu mesaje despre alcool:

  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU UNDE'S 2TRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''JUST A LITTLE BIT''
  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''DREAM TEAM''TRICOU BUMBAC ALBNEGRU WINE

  Pentru acele zile în care te simți mai încrezătoare sau mai încrezător în propriile forțe și vrei să faci un statement cu ceea ce porți, jeanșii se vor potrivi cu următoarele tricouri statement:

  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU OKTRICOU BUMBAC ALBNEGRU NO BRA
  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''PIECE''TRICOU BUMBAC ALBNEGRU #-ISTI
  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU WALL STREET WOLFTRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''BRAIN''
  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU INFLUENCERTRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''GOAT''

   

  Tricourile cu mesaje drăguțe sunt potrivite pentru zilele în care ai o stare de spirit pozitivă pe care vrei să o împărtășești cu ceilalți:

  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''MELON''TRICOU BUMBAC ALBNEGRU PERFECT BREAKFASTTRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''MEMORIES''

  Când nu te simți determinat să mergi la antrenament sau să fii productiv, tricourile cu mesaje sportive pot fi asul din mânecă:

  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU YOU CANTRICOU BUMBAC ALBNEGRU RUN
  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU YOU GOT THISTRICOU BUMBAC ALBNEGRU RELAX
  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU NO PAINTRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''COME ON''

  Dacă acest tip de tricouri cu mesaje motivaționale nu te caracterizează, cu siguranță ți se vor potrivi mai bine tricourile cu proverbe:

  TRICOU BUMBAC ALBNEGRU TELELEUTRICOU BUMBAC ALBNEGRU ''DEAD''

  Nu uita să alegi articole vestimentare care te caracterizează și te lasă să îți exprimi personalitatea. La urma urmei, ținutele pe care le porți te reprezintă și le arată oamenilor cine ești!  Sursa foto: roadvrs.com, shutterstock.com, storyblocks.com, pixabay.com, kaboompics.com, unsplash.com

  Înapoi la blog

  Scrieți un comentariu