Street style: cum a ajuns stilul urban sa fie mai apreciat decat moda clasica | Advrs Romania

Street style: cum a ajuns stilul urban sa fie mai apreciat decat moda clasica

Street style înseamnă numai un stil urban, ci este mai degrabă o poveste despre tinerețe și rebeliune. Nu doar că nu reprezintă un singur gen de îmbrăcăminte, dar acesta cuprinde o paletă variată de stiluri îmbinate creativ și original.

Cuprins: 

  1. Street style: cum a apărut și cum îl poți recunoaște
  2. Street style de la James Dean la influenceri
  3. Ținute street style: ce nu trebuie să-ți lipsească din garderobă

1. Street style: cum a apărut și cum îl poți recunoaște

Deși a existat dintotdeauna, street style se poate considera un fenomen al secolului al XX-lea. Acesta este în strânsă legătură cu standardizările apărute după cel de-al Doilea Război Mondial, de la suburbanizare și marketing-ul de masă, până la răspândirea și popularizarea televiziunii.

Tinerii vremii erau într-o goană după autenticitate și dorința de a se diferenția de generațiile anterioare, căutând un stil care să exprime libertate și creativitate. În plus, venea ca un răspuns la moda marilor designeri, inaccesibilă pentru ei.

Chiar dacă acest stil este destul de influențat de tendințele din țările în care moda are tradiție precum Franța sau Statele Unite ale Americii, fiecare cultură are specificul său. De altfel, tocmai asta este și frumusețea acestui stil urban: există o multitudine de combinații care nu depind decât de creativitate și imaginația tinerilor care își formează ținutele.

2. Street style de la James Dean la influenceri

street style, jame dean,moda

Stilul urban a fost influențat semnificativ de industria de film americană. James Dean este exponentul ideal al acelui rebel urban cu jeanși și geacă de piele, purtând părul perfect aranjat și o atitudine cool. Street style este influențat, de asemenea, de comunitățile urbane, de evenimentele politice, de sport și muzică. De altfel, tocmai acest mix de subculturi îl face autentic și spectaculos. Astăzi, influencerii joacă un rol important în răspândirea acestui stil pe rețelele de socializare.

Unul dintre avantajele acestui stil este faptul că îți permite să fii creativ. Poți îmbina street style cu alte stiluri personalizându-ți piesele și adaptând același element pentru mai multe ocazii. Indiferent de felul în care alegi să îți formezi ținuta, street style înseamnă și un mod de a te bucura de viață.

Un lucru de care trebuie să ții cont întotdeauna este faptul că un stil casual nu înseamnă neglijent. Chiar dacă stilul urban este unul relaxat și comod, fiecare ținută este compusă cu o atenție deosebită atât pentru detalii, cât și pentru imaginea de ansamblu.

3. Ținute street style: ce nu trebuie să-ți lipsească din garderobă

Secretul unei ținute street style este să te joci cu forme supradimensionate, haine unisex și îmbrăcăminte sport și să le combini cu piese clasice și elemente de bază. Street style-ul a evoluat într-un ritm frenetic și chiar dacă este un stil creativ, poți apela la câteva idei generale pentru a obține un aspect urban deosebit.

Iată 5 elemente pe care le poți folosi ca bază pentru orice ținută street style:

  • Tricouri creative. Alege unul supradimensionat, cu un desen grafic, cu o replică interesantă, cu referințe sportive sau cinematografice.

tricou, alb, street style

Hanorace chic. Piese versatile și foarte populare, hanoracele oferă un look foarte modern și îți oferă confortul de care ai nevoie pentru o zi în oraș. În plus, un hanorac deosebit poate fi piesa centrală a ținutei tale din ziua respectivă.

hanorac negru,chic, Larisa Iordache

  • Denimul nemuritor. Poate fi folosit pentru orice categorie de îmbrăcăminte, fiind un material atemporal și versatil. Nu te limita la jeanși și cămăși din denim și folosește acest material ca aplicație peste alte materiale și piese de îmbrăcăminte.
  • Pielea clasică. Chiar dacă geaca de piele este o piesă de rezistență, nu te limita doar la acest obiect. Poți purta pantaloni (lungi sau scurți), fuste sau veste, precum și aplicații inedite pe alte haine. Poți opta pentru variante sintetice asemănătoare, în cazul în care nu vrei să folosești pielea clasică. 
  • Accesorii deosebite. Ochelari de soare, curele, genți, precum și bijuterii urbane – toate sunt elemente care pot face diferența când vine vorba de un look street style. Experimentează să îți dai seama ce ți se potrivește și alege-ți elementele preferate. Având în vedere vremurile pe care le trăim, te vei evidenția prin folosirea unor măști faciale de protecție cu mesaje interesante.
  • masca faciala, bumbac, negru
  • Încălțăminte comodă. Tenișii sunt considerați, în general,  specifici pentru stilul urban, însă poți alege orice fel de pantof sport sau ghete comode pentru a-ți evidenția ținuta.

Street style-ul nu înseamnă doar modă, ci este un soi de declarație pe care tinerii aleg să o facă pentru a-și diferenția personalitatea. La fel ca în trecut, fiecare generație caută să fie identificată prin ceva specific, iar stilul urban va rămâne unul spectaculos mult timp de aici încolo.

Sursa foto: Roadvrs.com, Shutterstock.com

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu