Istoria hainelor hip hop si evolutia lor

Istoria hainelor hip hop si evolutia lor

Istoria hainelor hip hop si evolutia lor

istoria hainelor hip hop si evolutia lor

Hip hop-ul a luat nastere in anii '70 în Bronx, New York si a devenit rapid o cultura globala. Hainele au fost intotdeauna un element important al acestei culturi, reflectand stilul si atitudinea acesteia. In aceasta postare, vom examina evolutia hainelor hip hop, de la inceputuri pana in prezent.

1: Hainele din perioada de inceput a culturii hip hop

Moda hip hop a inceput sa se dezvolte in anii 1970, impreuna cu cultura hip hop in sine. La inceput, hainele purtate de catre artistii hip hop erau simple si ieftine, reflectand originea lor din cartierele sarace din New York. Aceste haine erau, de obicei, alese pentru comoditate si pentru a permite miscare libera in timpul breakdance-urilor si al altor forme de expresie din cultura hip hop.

Haine oversized din perioada de început a culturii hip hop1Haine oversized din perioada de început a culturii hip hop2

Haine oversized din perioada de început a culturii hip hop3

Cu toate acestea, in decursul anilor, hainele hip hop au inceput să evolueze, reflectand influenta afroamericana, a stilurilor urbane si a modei sportive. Hainele hip hop au devenit mai sofisticate, incluzand elemente precum blanuri, hanorace, pantaloni largi si imbracaminte inspirata din fotbal sau baschet.
In acelasi timp, hainele hip hop au inceput sa fie utilizate ca un mijloc de exprimare a identitătii si a statutului social. Artistii hip hop si fanii acestei culturi au inceput să poarte haine care sa reflecte afilierea lor cu cultura hip hop, precum si să arate afilierea cu anumite grupuri sau subculturi hip hop.

2: Evolutia hainelor hip hop in anii '80 si '90

In decursul anilor, hainele hip hop au continuat sa evolueze, reflectand schimbarile din cultura hip hop si din societate in general. Hainele hip hop au devenit mai sofisticate si mai scumpe, iar brandurile de moda hip hop au inceput sa se dezvolte.

Haine sport din anii '80 și '90 în cultura hip hop1Haine sport din anii '80 și '90 în cultura hip hop2Haine sport din anii '80 și '90 în cultura hip hop3Haine sport din anii '80 și '90 în cultura hip hop4Haine sport din anii '80 și '90 în cultura hip hop5Haine sport din anii '80 și '90 în cultura hip hop6

Un exemplu de evolutie a hainelor hip hop este trecerea de la hanoracele purtate in anii 1980 la brandurile de hanorace de lux, cum ar fi Supreme si BAPE, care au devenit populare în anii 2000. De asemenea, pantalonii baggy au evoluat la pantaloni mai stramți si mai moderni, reflectand schimbarile din cultura hip hop si din moda.

3: Hainele hip hop contemporane

In prezent, hainele hip hop au devenit un simbol al identitatii si a statutului social, oferind o siguranta si un mod de a te distinge în randul multitudinii. Hainele hip hop au devenit o expresie a individualitatii, a personalitătii si a stilului de viața.

In plus, hainele hip hop au devenit un mijloc de a sustine artistii si brandurile preferate. Artistii hip hop colaboreaza cu brandurile de moda pentru a crea linii de imbracaminte si accesorii unice, care reflecta personalitatea si stilul lor.

Haine hip hop contemporane în stil streetwear1Haine hip hop contemporane în stil streetwear2Haine hip hop contemporane în stil streetwear3Haine hip hop contemporane în stil streetwear4Haine hip hop contemporane în stil streetwear5Haine hip hop contemporane în stil streetwear6Haine hip hop contemporane în stil streetwear7Haine hip hop contemporane în stil streetwear8Haine hip hop contemporane în stil streetwear9

In concluzie, hainele hip hop au evoluat de la simple si ieftine la sofisticate si scumpe, reflectand schimbarile din cultura hip hop si din moda. Hainele hip hop au devenit o expresie a identitatii, a personalitatii si a stilului de viața, oferind o siguranta si un mod de a te distinge in randul multitudinii.

Acum, hainele hip hop sunt un mijloc de a sustine artistii si brandurile preferate, precum si de a te exprima prin intermediul modalitatilor tale de imbracaminte. Istoria hainelor hip hop este una fascinanta si continua să evolueze in prezent, fiind influentata de cultura hip hop si de tendintele actuale din moda.

 

Sursa foto:pexel.com , unsplashed.com

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu